Badkamer trends van dit jaar

badkamer
In de afgelopen jaren ging de trend in badkamers duidelijk richting steeds strakkere onderhoudsarme badkamers. Dit uitte zich voornamelijk in dunnere voegen wat mogelijk werd door gekalibreerde tegels, minder voegen door grote tegels en minder onderhoud aan cabines door glas inloopcabines met een drain. Ook de badkamer kleuren ontwikkelden zich verder van de dominerende kleuren wit/antraciet naar steeds meer variaties. De antraciete tegel in badkamers wordt nu vervangen door steeds meer variaties tussen lichtgrijs en antraciet. De laatste trend is de badkamer beton look tegel. Toch behouden de witte 30×60 wandtegels hardnekkig de nummer één positie en worden steeds nog in meer dan 50% van de badkamers gebruikt
.badkamer ontwerpen
Maar de badkamer trend met het meeste potentieel is duidelijk de beton ciré badkamer waar een complete badkamer met waterdichte beton stuc gestuct wordt. Hier is het voordeel dat er geen voegen en amper kitwerk nodig voor is. Deze badkamers zijn zeer onderhoudsarm en hebben een zeer moderne uitstraling. De trend van beton look zien wij ook steeds meer terug in beton look tegels. In beton ciré voor badkamers is een groot kleuren scala mogelijk maar toch worden de wanden meestal in één kleur gestuct.Badkamer vloer wordt dan of betegeld of met een andere, meestal donkere kleur, gestuct. In combinatie met een inloopdouche bestaande uit een glazen plaat is zo’n beton ciré badkamer duidelijk nu en voor de nog komende jaren een trend badkamer.
bathroom ideas De tweede badkamer trend van dit jaar zijn zeker Neolith platen. Deze worden in afmetingen tot 120×250 toegepast. Een Neolith badkamer heeft amper voegen en een zeer dunne kitnaad. Op dit moment zijn er nog niet zo veel kleuren en patronen leverbaar maar het assortiment gaat zeker groeien. Neolith is eerder in keukens bekend geworden als perfect materiaal voor keuken bladen. In badkamers kunnen ook zeer strakke maatwerk wastafels van Neolith gebouwd worden. In combinatie met Neolith als wand en vloer afwerking zijn dit soort Neolith badkamers zeker de meest strakke trend van dit jaar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s