Wat maakt een badkamer modern?

Badkamers worden vaak in categorieën zoals modern, classic, landelijk en andere ingedeeld. Maar in de praktijk zijn 99% van alle badkamers modern of hebben moderne elementen en passen niet in de overige categorie. Zo kunnen wij ons over het algemeen beperken tot moderne badkamers aangezien de overige niet eens 1% uitmaken.

Badkamer Verbouwen

Moderne badkamers kunnen wij in de volgende categorieën onderdelen:

  • Betegelde badkamers met wand en vloer tegels. Dit is de meest voorkomende moderne badkamer en maken meer dan 60% van de badkamers uit.

 

  • Betegelde badkamers met overal vloer tegels. Zeer strak, rustig en afhankelijk van de ruimte kunnen de voegen ook overal in elkaar overlopen.

 

  • Gips-gestucte badkamers met een plint en vloer tegels. Meestal met wit gestucte wanden en donkere vloer tegels. Op de muren wordt alleen de douche ruimte en een plint rondom de badkamer betegeld.

 

  • Beton cire gestucte Badkamer Stucen met vloertegels. Steeds meer bekend en in de toekomst zal het markt aandeel van deze afwerking zeker nog verder groeien aangezien deze veel voordelen heeft ten opzichte van wand tegels.

 

  • Beton ciré compleet gestucte badkamers. Ook mooi om de vloer met betonciré af te werken maar niet noodzakelijk. Soms is het juist mooi om twee verschillende producten in een badkamer te gebruiken.

 

 

  • Neolith badkamer, pas sinds kort zien wij ook badkamers die compleet met neoliet afgewerkt worden. Aangezien de verwerking moeilijker is dan de overige, zal dit soort badkamer zeker ook in de toekomst zeer exclusief blijven.

 

Modern sanitair

Wat verder een badkamer modern maakt zijn de volgende elementen: drain, inbouwkranen, inloopcabines, strakke wastafel eventueel met meubel, design radiator, verlaagd plafond met spotjes. Niet noodzakelijk maar ook vaak aan te treffen zijn vloerverwarming, sunshower, maatwerk stoomcabines compleet uit glas, vrijstaande baden.

Onderhoudsarm

Elementen als een drain en inloopdouche zien er niet alleen modern uit maar zorgen voor een onderhoudsarme badkamer en dat is wat van moderne badkamers verwacht wordt. Een douchebak of een cabine met profiel hoorden eerder niet in een moderne badkamer. Hetzelfde geldt voor de inbouwkranen, kalk is van deze kranen veel makkelijker te verwijderen in tegendeel tot opbouwkranen waar de rozetten vaak zeer moeilijk te bereiken zijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s