Badkamer verbouw Tips

1. Laat je voor je badkamer door een echte specialist adviseren.
Je badkamer verbouw je doorgaans maar één tot drie keer in je leven. Het is daarom erg zonde als je hierin matig geadviseerd wordt. Zo behaal je nooit het beste resultaat. Let dus op dat je bij een ervaren persoon terecht komt. Een ervaren badkamer specialist heeft over elk onderwerp zeer veel te vertellen en kan je snel alle voor en nadelen van elke oplossing uitleggen. Vraag gerust hoeveel badkamers de specialist al verkocht heeft. Een echte expert moet minimaal 500 badkamer ingericht hebben.

Badkamers

2. Kiezen voor een leverancier van het sanitair en tegels
Het samenstellen van je badkamer is net een vak. Als je het allemaal bij verschillende winkels besteld, kan het snel fout gaan. Niet alleen dat het niet bij elkaar kan passen maar ook service kan zeer lastig zijn als je niet alles bij één winkel hebt gekocht.

3. Kies voor een echte expert voor het bouwen van de badkamer
Sanitair en tegels is één, het bouwen is een compleet ander vak. Vaak denken mensen dat een verkoper in een winkel ook de beste adviseur voor het bouwen is, maar dat is over het algemeen niet het geval. De meeste verkopers, ook die meer dan 500 badkamers hebben verkocht, hebben zelden een badkamer na het slopen of tijdens het opbouwen gezien. Daarom moet je ook hier voor een echte expert kiezen, die juist de technische in- en outs kent. Een badkamer vakman dient altijd een exacte project tekening te maken met tegelplan en alle details ingetekend te hebben. Net als alle hoogtes van kranen, meubels en overige producten. Een ervaren badkamer vakman moet in zijn eentje minimaal 100 badkamers gebouwd hebben, echte experts zitten ver boven de 200.

4. Sanitair en verbouwing – Alle onder één dak
Klinkt leuk, maar als je beter informeert zie je dat het praktisch nooit dat is wat je verwacht. Je zou verwachten dat je minder gedoe hebt met je badkamer als alles van één bedrijf afkomstig is. Je kan de aannemer de opdracht geven tot verbouwen en hem de spullen laten kopen. Je kan dan echter verzekerd zijn dat hij maar een fractie van de ervaring heeft t.o.v. een ervaren verkoper bij een sanitair speciaal zaak. Dat leidt er toe dat je producten meestal niet goed op elkaar afgestemd zijn en vaak heb je ook niet het beste wat bij je past. Aan de andere kant, als je bij een winkel de installatie laat uitvoeren is er weer veel minder aandacht voor het verbouwen. Vaak wordt het aan ZZP’ers met weinig ervaring uitbesteed. Onder de streep haal je meestal zo geen optimaal resultaat. Verkopen van badkamers is een vak net als het verbouwen van de badkamer. Ze hebben wel raakvlakken maar het zijn twee compleet verschillende vakken en horen daarom bij twee verschillende bedrijven. Kijk naar bedrijven die een samenwerkingsverband hebben, dus een badkamer speciaalzaak en een badkamer vakman voor het bouwen.

5. Let op meerwerk
Informeer altijd goed of er meerwerk mogelijk is en leg het dan vast. Bij een badkamer kan makkelijk voor 30% aan meerwerk bij komen. Zo worden badkamers voor een onmogelijk lage prijs verkocht en later moet je tijdens werk bijbetalen. Je kan ook niet anders dan betalen, anders wordt jouw project gestopt en niet afgemaakt.

6. Luister naar jouw gevoel
Als je bij de Badkamer Renovatie of vakmannen niet een optimaal gevoel hebt, laat je niet door een lage prijs overhalen. Luister naar je gevoel en zoek een ander waar je je wel optimaal geholpen voelt.

7. Vraag naar referenties
Een badkamer vakman moet wel wat referenties hebben. Het hoeven er geen 500 te zijn, dat is ook niet realistisch aangezien ook zeer tevreden klanten niet zomaar een referentie willen schrijven. Maar met 30-50 referenties krijg je een goede indruk van wat derden over de zogenoemde experts schrijven. Als ze maar enkele hebben of geen, dan is dat meestal geen goed teken. Laat je niet door één goede referentie of een visite bij een tevreden klant overtuigen, dat zegt niets. Een beginner kan soms een goede badkamer bij een buurman gedaan hebben die hem vervolgens aanbeveelt, het zegt dus niets.
8. Foto’s
Zeer belangrijk. Iedereen die trots op zijn vakmanschap is, heeft foto’s van zijn werk. Als je dus met een vakman praat die je niet minimaal 500 foto’s kan laten zien, is dat ook zeer onbetrouwbaar. De meeste vakmensen hebben eigen websites met foto’s en als je daar niet eindeloos badkamers kunt bekijken, is dat meestal een indicatie voor iemand die dus niet veel badkamers verbouwd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s